Kinderwens

Vervulling kinderwens 

Onderweg naar de vervulling van jouw of jullie kinderwens kun je helaas vervelende ervaringen ontmoeten. De vele teleurstellingen kunnen zijn tol eisen. En het roept vragen op.

  • De spanningen geven soms zijn weerslag op je relatie. Iedere mens gaat anders om met teleurstelling en verdriet. Of maakt hierin andere keuzes. Hoe blijf je dan in gesprek?
  • Je broer of zus mag een kindje krijgen en je ouders kijken hier erg naar uit. Logisch dat je niet zo’n zin hebt in sommige sociale activiteiten. Wat zeg je tegen ze.
  • Elke cyclus geeft je hoop dat het deze keer wel lukt.  Maar tegelijk weet je dat het ook weer zo teleurstellend kan verlopen. Je durft bijna niet te hopen. Hoe ga je hiermee om?
  • Je moet wederom aan je collega’s of leidinggevende uitleggen dat je alweer naar het ziekenhuis moet, je wilt ook je werk goed blijven doen. Hoe regel je dat?

 

De medische mallemolen

En dan ben je ineens afhankelijk van hulp van het ziekenhuis voor de vervulling van je kinderwens. Niets intiems en romantisch. ‘Hormoonstimulatie’, ‘punctie’, ‘ celdelingen’ en ‘embryo transfer’ worden ineens je dagelijks taalgebruik. Je  agenda wordt geregeerd door je cyclus en het ziekenhuis. Je geeft de regie uit handen. Natuurlijk fijn dat je geholpen wordt. Hoe hou je het vertrouwen?

 

Donorconceptie/ Draagouderschap

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, denk je automatisch aan alternatieven van ouderschap.

Je rouwt, omdat zwanger worden van een biologisch eigen kindje van jullie beiden niet mogelijk is. Maar de alternatieven roepen soms ook vragen op. Wat zijn de mogelijkheden en wat betekent dat? Wat zijn de consequenties voor ons en voor het kind?

 

Verlies van een zwangerschap

In blijde verwachting, maar dan gaat er iets mis. Het hartje stopt met kloppen. Je voelt geen leven meer. Blijdschap slaat om in verdriet. 1 op de 4 vrouwen maakt verlies van een zwangerschap mee. Een miskraam vroeg in de zwangerschap, een vroeggeboorte, of het overlijden tijdens of vlak na een zwangerschap. Welkom heten en afscheid nemen vallen samen. Heel belangrijk is hoe jullie hier worden opgevangen. Door de professionals, maar ook door je omgeving. Hoe geven jullie vorm aan jullie verdriet?

 

Tara ….

Helpt jou vol te houden tussen hoop en vrees.
Helpt met de communicatie tussen jou en je partner als jullie het anders beleven.
Helpt bij het maken van keuzes in het medisch traject.
Informeert jou als single over de mogelijkheden om een kindje te krijgen en helpt jou bij het maken van afwegingen rondom jouw kinderwens.
Helpt bij de verwerking van het niet krijgen van een biologisch eigen kind. Informeert over alternatieven zoals donorconceptie.
Helpt bij het verwerken van het verlies van een zwangerschap.
Helpt met het vertrouwen naar een volgende zwangerschap.

 

Wil je graag in gesprek? Kijk hier voor een therapeut in jouw omgeving en neem contact op.